luni, 27 octombrie 2008

Aveam Moaste... Moca sau sa ne jucam De'a enoriasul


Da domne... avem moaste moca... Sf. Pavel, Sf. Dumitru... Cum s-a anunatat acest lucru hop si romanul enorias a dat buzna la Mitropolie sa il vada lumea cat de credincios este... Da... Romanul nostru.. Sunt sigur ca majoritatea habar nu aveau cine a fost acest sfant Dumitru, cine a fost Sfantul Pavel. Dar ei s-au dus. Sa isi arate ei credinta fata de toate lumea. Sa se calce in picioare doar ca sa isi arate marea lor credinta. Toti condusi dupa mentalitatea de turma. Eu banuiesc ca multi au ramas cu sindromul comunism al cozilor si s-au asezat la rand din inertie sa vada si ei despre ce e vorba. Suntem fenomenali. Majoritatea de acolo se duc la biserica doar ocazional, adica atunci cand este imbulzeala foarte mare sa fie si ei in randul turmei. In rest, daca te-ai intalni cu ei pe strada ai vedea ca stai de vorba cu niste oameni carora nu le lipsesc din vocabular expresii cum ar fi: "fir-ai al dracu', mama dracu', sa te ia dracu'". Ce mai e de spus daca oameni se calca in picioare, se injura si ar fi in stare sa si omoare doar ca sa vada niste moaste? Asta e crestinul din ei.. sa fie ei primii in fata lui doamne-doamne, desi habbar nu au ce inseamna cu adevarat credinta... Si ca tacamul sa fie complet, si ai nostri viitori alesi au avut cate ceva de facut.. Pentru cei care nu stiau, Sf. Dumitru este considerat ocrotitorul Bucurestiului. Prilej pentru care, alesii nostrii au iesit care mai de care in parcul Bordei din Capitala sa planteze niste pomi... pentru ca ei au mereu grija de mediul nostru inconjurator. Evident acest episod al plantatului a degenerat in circ politic.... de parca nu vedem destul circ la televizor... sunt fenomenali oameni astia cum incearca sa profite de orice ocazie sa isi arate "cocosia" si sa se certe in public cu contracandidatii lor. Domnilor!!!!!!! sunteti penibili, jenibili si de tot rasu... am auzit la TV zilele trecute ca printre candidatii in Parlament sau Senat se numara si idolul cainilor vagabonzi, domnul Mihai Constantinescu... Ce treaba are acest domn cu politica? acum la conservator se predau si lectii de politologie? De diferenta dintre aripa stanga si aripa dreapta a conceptelor politice? Probabil ca aceste amanunte au fost strecurate pe un portativ si nu ne-am dat noi seama... Lasa ca isi dau altii seama si pentru noi...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sentimentul de turma din pacate nu-l intalnim doar cu ocazia aceasta gandeste-te la imbulzeala de zi cu zi cand se pun ziarele alea moca in "gheretele" cu pricina... frate daca-i moca de ce nu pana la urma si sa atingi moastele e la fel de moca

Anonim spunea...

Mircea Badea a zis-o cel mai bine: "HO BA CREsTINOIDULE, ca nu castigi la 6 din 49 daca te imbulzesti ca o vita, sa pupi tu primu moastele".

Complet de acord..nu-i inteleg pe oamenii astia..alaturi de aia care se duc sa-si "boteze" masina..si popa le cere bani.

white raven spunea...

Moaste peste moaste ... mormite peste morminte...biserici peste biserici...multi dintre noi le-am uitat de mult adevarata semnifivatie si respectul care li se cuvine.Avem impresia ca daca ne calcam in picioare si ne imbulzim ca sa atingem moastele unui sfant gata ni se iarta toate pacatele facute pana atunci, o sa castigam la loto sau o sa avem parte, asa din senin, de o matusa Tamara.Neeee...nu merge asa.
Prostia doare si se plateste...si de aceea suntem unde suntem si cum suntem.Speram ca daca atingem nu mai stiu ce icoana ne pica un sac de bani in cap...eee....nici asa ceva nu o sa se intample.Am vrea sa primim totul pe tava fara sa miscam un deget.Credinta...de mult disparuta din viata noastra, iar biserica a ajuns sa fie un loc in care fiecare isi etaleaza ce toale si-a mai luat.Slujba de la biserica a devenit un fel de eveniment monden(bad...real bad).Se spune ca "esti ceea ce vrei sa fii", iar daca aste e ceea ce vrem sa fim...e grav, nu de alta dar suntem de-a dreptul penibili.